Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra (četvrtak) od 20 sati dočekuje selekciju Grčke u prvom meču pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, javlja zvanična stranica RS BiH.

Ovaj susret najavila je selektorica bh. tima Alma Čehajić Hadžović.

“Ja se osjećam ponosno, a djevojke rade stvarno na visokom nivou, daju maksimum. Rasploženje je odlično, disciplina je odlična. Jedva čekaju da izađemo na teren da odigraju taj dvomeč. Imali smo dva treninga dnevno, večeras nam je posljednji trening pred meč, ponoviti ćemo stvari koje treba da odradimo na utakmici”, kaže selektorica našeg tima.

Ona se potom osvrnula na Grčku.

“Nama je glavni cilj da se fokusiramo na sebe. Dobili smo snimak prijateljskog meča Grčke sa Kosovom, analizirali smo to sa igračicama, vidjeli smo neke stvari koje Grčka radi. Bit će nam zadatak da zaustavimo te njihove stvari u napadu. Ali, ponavljam najviše želim da gledamo sebe, da gledamo našu igru, da damo maksimum. Vjerujem u djevojke i one su maksimalnop motivisane da odrade ovaj posao na najbolji mogući način”, kaže Čehajić Hadžović i za kraj dodaje:

“Cazin se se pokazao kao pravi domaćin. Želim iskorstiti i pozvati javnost da daju podršku djevojakama. One to zaslužuju. Važno je napomenuti da su sve djevojke koje su na okupljanju zdrave, da se dobro osjećaju, nema nikakvih povreda i to je stvarno odlična vijesta. Nedostaje nam nekoliko iskusnijih igračica, koje su opravdano odsutne, ali vjerujemo u ovaj tim koji imamo, vjerujemo da će cure dati sve od sebe.”

(Reprezentacija.ba)