Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) dobila je na poklon dres Barcelone od grupe navijača Barca BiH.

Lanin otac Velibor je nedavno istakao da je lana veliki fan katalonskog kluba te da čak zna “šta igrači Barcelone jedu”, a iz udruženja Barca BiH su najboljoj bh. plivačici poklonili dres sa posebnim brojem na leđima.

Naime, na dresu, koji je dobila Lana, umjesto klasičnog broja na leđima stoji 2:06, što predstavlja vrijeme koje je sjajna bh. plivačica ostvarila kada je postala šampionka Europe (2:06.81).

“Lana je cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i sve istinske ljubitelje sporta kojim se ona bavi, učinila ponosnom kada je 17. augusta ove godine osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu, u disciplini 200 metara delfin, s konačnim vremenom 2:06.81.

Također, Lanin otac je u nekoliko navrata izjavio kako je ona velika navijačica katalonskog kluba, da gleda svaku utakmicu Blaugrane te da čak zna ‘šta igrači Barcelone jedu’.

Nakon toga, odlučili smo, u suradnji s našim partnerom Moj Dres, nagraditi Lanu dresom Barcelone, s njenim prezimenom i ispisanim najboljim vremenom na poleđini dresa.

Našoj Lani Pudar želimo mnogo uspjeha u budućnosti, da nas još mnogo puta razveseli i usreći sa svojim izvanrednim rezultatima te da se njena ljubav prema katalonskom kluba nikada ne ugasi”, stoji u objavi grupe Barca BiH.

Foto: Barca BiH
Foto: Barca BiH

(Reprezentacija.ba)