S nestrpljenjem se danas očekivao dolazak najboljih bh. rukometaša na Sarajevski aerodrom, ali kao u inat ateriranje aviona na pistu se malo odužilo zbog problema izazvanih maglom, piše "Oslobodjenje.ba"

No, nakon kraktorajnog čekanja i slijetanja, naši reprezentativci sa selektorom Draganom Markovićem na čelu, raspoloženi su izašli pred novinare. Ionako odličan štimung u redovima bh. tima dodatno je podigla gostujuća pobjeda nad Estonijom od 29:26 u utakmici prvog kola kvalifikacija grupe 5 za SP 2015. godine.

"Zadovoljan sam prikazanom igrom u meču sa Estoncima. Najvažnije je da smo pobijedili i uknjižili prvu pobjedu u kvalifikacijama. Želio bih da iskoristimo pozitivan momenat i na krilima pobjede u Tallinu ostvarimo drugi trijumf u kvalifikacijama, u meču sa Portugalom, u nedjelju u Sarajevu. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i tako nam pruži maksimalnu podršku", rekao je Marković.

Ivan Karačić, koji je u utakmici protiv Estonije postigao četiri gola, rekao je da nijednog trenutka nije sumnjao u osvajanje bodova na gostovanju u Tallinu.

"Ovo je za nas veoma značajna pobjeda. Nadam se da ćemo ostvariti trijumf i nad Portugalom čime bismo se učvrstili na prvom mjestu grupe 5. Najbitnije je da što hladnije glave odigramo naredni duel, a onda ni pobjeda nad Portugalcima ne bi trebala da izostane", zaključio je Karačić.

Podsjetimo, nakon pobjede nad Estonijom naše reprezentativce u nedjelju očekuje meč protiv Portugala sa početkom od 19 sati uz direktan prijenos na BHT.