Aktuelni prvak BiH, ekipa Zrinjskog, sutra gostuje Širokom Brijegu na Pecari, a meč je najavio trener Zrinjskog, Sergej Jakirović.

“Svjesni smo da neće biti nimalo lagana utakmica, posebno što je na Pecari, gdje nismo uspjeli postići ni gol otkako sam ja tu. Imamo tako lijep motiv da to probamo prekinuti. Široki stvarno kući igra jako dobro. Sedam utakmica, 19 bodova, 10-2 gol razlika. Tradicija je tu da se ruši jer Zrinjski tamo šest godina nije pobijedio. Napravit ćemo sve da se dobro prezentiramo”, kaže Jakirović i nastavlja:

“Očito da nam ne odgovara, to se može zaključiti, ali i da je Široki dobra ekipa. Oni su drugi na tabeli, iako ih tu niko nije vidio i prvi su nam suparnik. Očito su našli dobru hemiju između igrača i stručnog štaba. To je tako – kad se zalaufa drži te taj pozitivni niz. Kad su Slobodu dobili 3:0 u gostima, to je za mene bio dokaz da imaju neki karakter.”

O igračkom kadru trener Zrinjskog kaže:

“Svakakvo je stanje. Senić nam se razbolio, Gazetta i Maglica su out, Topić je slomo ruku na treningu i dobio je langetu. Čondrić je upitan zbog udarca u koljeno. Mnogo me ljudi pita šta je s Jukićem, je li sve u redu u obitelji. Tu je borba, u redu je i stabilno je.”

Utakmica Široki Brijeg – Zrinjski igra se u nedjelju od 17:00 sati uz TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)