Muamer Vugdalić (45) je prije desetak dana kao selektor Slovenije (U15) ostvario dvije pobjede i jedan remi na UEFA razvojnom turniru, a nekadašnji fudbaler Željezničara je u utorak uživo posmatrao utakmicu grupne faze Lige Šampiona između Salzburga i Chelsea (1:2).

Selektor Slovenije je za Reprezentacija.ba portal je prokomentarisao spomenuti meč.

“Bila je to jedna dobra utakmica u kojoj smo mogli vidjeti kako je Chelsea nekoliko puta dobro odgovorio na visoki presing Salzburga. Meč je odlučio individualni kvalitet Chelsea. Salzburg je imao inicijativu početkom drugog poluvremena i pred sami kraj, nekoliko dobrih situacija za gol, ali nije uspio doći do remija.”

Vugdalić je pohvalno govorio i o našem Amaru Dediću (20).

“Što se tiče Amara Dedića, mogu da kažem da je odigrao veoma dobar susret. Zaustavio je napade po svojoj strani, pogotovo Sterlinga. Više je bio orijentisan na defanzivu, ali je pred kraj pokazao da je opasan i u fazi napada. Uzimajući sve u obzir, veoma dobra partija Amara.”

Muamer će u novembru sa U15 Slovenijom doći u BiH, tačnije 6. i 11. novembra njegovi izabranici odigrat će dva prijateljska meča u Zenici protiv bh. pionira.

“Odigrat ćemo 6. i 11. novembra u Zenici dva prijateljska susreta protiv Bosne i Hercvegovine. Vjerujem da će to biti dvije kvalitetne utakmice. Obje selekcije imaju dobre igrače.”

Gost Slovenije bit će jedan od najboljih bh. trenera u omkadinskim selekcijama Emir Karahmet.

“Veselim se utakmicama i susretu sa trenerom Emirom Karahmetom. Njega sam pozvao da bude naš gost na spomenutim duelima”, ističe na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal Muamer Vugdalić.

(Reprezentacija.ba)