U Sarajevu će se od 4. do 11. novembra ove godine odigrati Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci.

Premijerno pogledajte najavni spot za Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci koje će se održati u Sarajevu od 4. do 11. novembra ove godine.

U spotu igraju Izudin Bajrović i Afan Fazlić, a produkcija je Hardino sport.

Predsjednik svjetske paraodbojkaške federacije, Barry Couzner, izjavio je:

„Veoma sam zadovoljan odgovorom nekoliko članica koje su ponudile da budu domaćini događaja – takva podrška je veoma cijenjena – a sa njihovim iskustvom na nivou zona, siguran sam da će BiH planirati i realizovati odličan događaj za sportiste. Veliko je olakšanje znati da će se Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci 2022., kao i 13. takmičenje za muškarce i 8. takmičenje za žene, biti održano uprkos izazovima COVID-a.”

Sportski direktor za svjetsku paraodbojku, Lori Okimura, ovom prilikom je kazao:

„Želio bih da istaknem koliko značajno vidjeti tako veliko interesovanje za održavanje odgođenog Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci 2022. godine. Hvala svim zemljama koje su učestvovale u ovom ubrzanom procesu u pronalaženju zamjenskog grada domaćina za turnir. Također bih želio odati priznanje za naporan rad i izuzetnu podršku koju je kineski lokalni organizacijski odbor iznio kao naš prvobitni domaćin sve dok njihove napore nije zaustavila globalna pandemija. Sa takvim pozitivnim interesovanjem i snažnim ponudama koje će Upravni odbor razmotriti iz cijelog svijeta, nastavit ćemo raditi sa svim ovim zemljama u našem otvorenom procesu nadmetanja kako bismo promovisali više turnira u budućnosti.”

Podsjećamo, bosanskohercegovačka muška reprezentacija je do sada osvojila tri Svjetska prvenstva u sjedećoj odbojci, a ovo je prvi put da je naša država domaćin ove manifestacije. Tačan datum biće naknadno poznat, a u našu državu će doći 16 najboljih muških i 16 najboljih ženskih reprezentacija svijeta.

(Reprezentacija.ba)