Velež na svom stadionu neće zaigrati do proljeća. Informacija je to koja je gotovo sigurna, a praktički su nam je danas potvrdili iz mostarskog kluba, ali i iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, prenosi Hercegovina.info.

Nadali su se Rođeni da će prvu utakmicu na svom novom hibridnom travnjaku odigrati još 30. septembra protiv Posušja, no ta je utakmica odigrana u Gabeli. Zatim su svečano travnjak trebali “otvoriti” u gradskom derbiju Velež i Zrinjski, no zbog radova su zamijenili domaćinstvo, pa je zaostala utakmica 6. kola odigrana pod Bijelim Brijegom. Trebala je stoga prva s Veležom na Areni Rođeni zaigrati Sloboda 16. novembra, no opet su Rođeni morali seliti na stadion Perica Pero Pavlović u Gabelu.

Velež i Zrinjski igrat će novi gradski derbi 5. novembra, no sada je pitanje gdje će se ta utakmica uopće odigrati. Gabela za gradski derbi nije rješenje iz više razloga.

“Mišljenja sam da na našem stadionu nećemo zaigrati do proljeća, to je nažalost tako. Jučer sam zatražio od Nogometnog saveza BiH da se pismeno očituje i upravi Veleža pošalje dopis upravo zbog travnjaka. Oni su jučer imali sastanak u Banja Luci s predsjednikom Saveza i donijeli su odluke te su nam usmeno rekli kako će prepravke i popravke travnjaka nastaviti raditi Nizozemci koji su dio konzorcija”, kaže za Hercegovina.info predsjednik Veleža Senad Husnić.

Odgovor smo potražili Savezu. Kažu kako neće zbog jedne utakmice žrtvovati kvalitetu travnjaka.

“Ono što svim klubovima da kažem je to da se ne miješaju kruške i jabuke. Poslovi koje radimo ne smiju se vezivati za određenu utakmicu. Tako klubovi čine medvjeđu uslugu samo sebi. Nije ovo vezano samo za Mostar, nego i za Banja Luku, Tuzlu i druge. Radovi idu svojim tijekom i ono što svima mogu potvrditi je da se pod cijenu svega neće raditi ustupak na uštrb kvalitete. Kada je u pitanju kvaliteta, ako će zbog nje radovi trajati duže, onda to ima opravdanje. Radovi idu dalje i niti jednog trenutka se ne vodimo niti jednom utakmicom”, kaže za Hercegovina.info direktor sektora administracije i ekspert za infrastrukturu u Odjelu za licenciranje NS BiH Nihad Hodžić. 

“Ulazimo u studeni. Nastojimo završiti Tušanj i Koševo i sve aktivnosti će biti takve da će sve otići u početak proljetnog dijela, u smislu da osiguramo da sačuvamo travnjake da budu u pravoj funkciji. Riskirati kvalitetu zbog jedne utakmice se ne može. Ja sam pristalica toga. Nije vrijedno da se teren ošteti. Bolje je sve ostaviti za proljeće. Nije samo Mostar u pitanju.

“Privodi se kraju travnjak u Banja Luci, a onda idemo prema Mostaru. Na Koševu i Tušnju nastojimo ‘zatraviti’ terene, a da prošivanje ostavimo za proljeće”, dodaje Hodžić.

Na pitanje zašto je došlo do kašnjenja radova on kaže:

“O tome ne bih govorio. Idemo završiti ono što smo započeli, a o razlozima kašnjenja ne možemo govoriti”, zaključio je Hodžić.

Radovi na stadionu Rođeni trebali su biti zavšeni 5. augusta, a odvijaju se u okviru projekta Nogometnog saveza BiH ‘Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH’. Radove izvodi grčka firma ‘Hellasod’. 

(Reprezentacija.ba)