Večeras se igra utakmica 28. kola švedskog prvenstva Malmo – Djurgården, a od prve minute će igrati bh. reprezentativac, Dennis Hadžikadunić.

Nakon 26 odigranih kola, Malmo je tek na šestom mjestu sa 42 osvojena boda. Večeras igraju protiv Djurgardena, treće ekipe na tabeli koja ima šest bodova više od Malmoa.

Do kraja prvenstva igraju se još četiri kola, a u Europu idu prve tri ekipe, tako da je za Malmo večeras posljednja šansa ukoliko žele ostati u borbi za plasman u europska takmičenja.

Malmo već pet utakmica ne zna za pobjedu, a posljednji duel su odigrali sa Goteborgom prije tri dana i poraženi su sa 2:1. S druge strane Djurgarden je istim rezultatom poražen od AIK-a.

Domaći su blagi favoriti. Kladionica MaxBet na dan utakmice nudi kvotu 2.10 na pobjedu Malmoa. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Dennis Hadžikadunić je jedan od najboljih igrača Malmoa ove sezone. Sakupio je 30 nastupa, a prosječna ocjena prema portalu SofaScore mu je 7.25 što je dovoljno za peto mjesto na listi najboljih igrača Malmoa.

Hadžikadunić će i večeras igrati od prve minute.

Susret se igra od 19:00 sati.

(Reprezentacija.ba)