Nakon što je kao igrač napravio velike stvari za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Zvjezdan Misimović i kao direktor reprezentacije nastavlja raditi sa odličnim rezultatom.

Misimović je izlobirao da Dennis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić zaigraju za Bosnu i Hercegovinu, a kako saznaje Reprezentacija.ba BiH će dobiti još nekoliko dobrih pojačanja.

Novo ime na spisku BiH će uskoro biti i Denis Huseinbašić (21). Fudbaler Kolna ove sezone nameće se u Bundesligi gdje je u četiri utakmice zabio dva gola i jednom asistirao. Radi se inače o 1,84 m visokom centralnom “box to box” igraču.

“Istina je, već sam u razgovorima sa Denisom I tu nema dileme – rekao je da će igrati za Bosnu i Hercegovinu. Naš je 100%!” rekao je Zvjezdan Misimović za Reprezentacija.ba portal.

Huseinbašić je nastupao ove sezone za Koln i u europskim utakmicama. Zanimljivo samo do prošle sezone igrao je u četvrtoj ligi Njemačke, ali je očigledno da se radi o igraču za puno veće domete.

U Europi još igra nekoliko igrača koji bi mogli biti zanimljivi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Said Hamulić je u Poljskoj zabio 14 golova, za Švicarsku U21 reprezentaciju igra stoper Anel Husić, u austrijskoj Bundesligi je nekolicina naših igrača koji nose dres Austrije…

“Puno je pregovora, razgovora, lobiranja, radim, na terenu sam često. Ne mogu govoriti o imenima jer ima igrača koji su vezani za saveze drugih država ili igraju za druge reprezentacije i ne želimo biti u situaciji da ih njihovi savezi blokiraju ako se sazna da žele igrati za Bosnu i Hercegovinu.” otkriva legendarni Miske.

“Svaki dobar igrač je od velike važnosti za Bosnu i Hercegovinu” decidan je Misimović u razgovoru za naš portal.

Misimović je među prvima stavio fokus na Amara Dedića koji danas briljira u Salzburgu, prije tri godine svrstao ga je među tri najveća talenta bh. fudbala uz Demirovića i Gojaka.

“Jako me raduje da je reprezentacija dobila takvog igrača i želim mu svu sreću u daljoj karijeri. Sretan sam što je i Demirović u novom klubu dobio značajniju ulogu, baš kao i Gojak. Vjerujem u naše igrače, a na nama je da im pomognemo koliko možemo” zaključuje Misimović za Reprezentacija.ba.

(Reprezentacija.ba)