Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Miroslav Stević govorio je za Anadoliju o svojoj karijeri, a osvrnuo se i na Zvjezdana Misimovića sa kojim je igrao u Bochumu te kapitena BiH Edina Džeku.

Stević, koji je sa Borussijom iz Dortmunda bio šampion Njemačke 2002. godine, ističe da je Misimoviću nedostajala samo brzina da dostigne svjetsku slavu.

„U Bohumu sam dočekao Zvjezdana Misimovića, stigao je iz Bajerna kao veliki talenat. Perfektan tehničar, falila mu je samo brzina da dostigne svjetsku slavu. I pored toga, napravio je sjajnu karijeru. Najviše zahvaljujući njegovim asistencijama, Džeko je eksplodirao u Bundesligi, a Volfsburg osvojio naslov šampiona Njemačke. Bili smo cimeri, sjećam se da je prvog dana naručio koka-kolu i tada sam mu rekao sine, u ovoj sobi možeš da piješ samo crno vino i da izabereš između kisele i obične vode. Od tada smo pili samo vino, nije više bio bucko i počeo je da briljira na terenu”, kazao je Stević i dodao:

“Doživljavam ga kao mlađeg brata, živimo i dalje u Minhenu i mnogo vremena provodimo zajedno. Oborio je mnoge rekorde i pomjerio granice koje će teško biti nadmašene u njemačkom fudbalu, ali je i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine ostavio dubok trag.”

(Reprezentacija.ba)