Sutra će u okviru 1/16 finala Kupa BiH snage odmjeriti Čelik i Sarajevo, a za ovaj susret u Zenici vlada veliko interesovanje.

“Jer sprema se ta divna noć! Prema trenutnom stanju prodanih ulaznica po prodajnim mjestima, sigurno je da nas sutra na Bilinom polju očekuje spektakl kakav samo Čelikovi navijači mogu organizovati”, stoji u objavi Čelika.

Trener Sarajeva je hvalio ekipu Čelika.

“Počeli smo obavljati razgovore u vezi Čelika. Očekujemo dobar ambijent, vidimo po najavama da će biti uživancija na toj utakmici, noćna je utakmica. Sigurno da se i publika u Zenici zaželila jakih uakmica i ja im želim da se što prije vrate u najjači rang, a mi sigurno znamo kako ćemo se postaviti u ovoj utakmici. Bit će minimalnih rotacija, moramo pokazati respekt prema ekipi Čelika. U prošlom kolu su izbacili ekipu GOŠK-a koja je, evo, suvereno prva u Prvoj ligi Federacije, tako da nam je i to znak da nema nikakvog opuštanja. Pokazali su i u pripremnim utakmicama da su kvalitetni, pobijedili su Velež, igrali su i sa ekipama iz Prve lige Federacije BiH, ostvarili pobjede, tako da je to nivo jednog ozbiljnog prvoligaškog kluba u Federaciji. Oni će se sigurno na kraju sezone popeti se za stepenicu više i ući u viši rang”, kaže Dudić i dodaje:

“Naravno da nam pobjeda može vratiti samopouzdanje, sigurno da svaka pobjeda vraća. Mislim da je igra puno bolja od rezultata. Svako vidi da mi u svakoj utakmici stvorimo određeni broj prilika, pa i zadnju utakmicu. Ne možemo reći ni stopostotnih nego i više od toga, ne zabijemo i onda izostane rezultat, te tako ostavimo prostor za razne govore, manipulacije, priče. Mi znamo najbolje kako radimo i šta radimo i sigurno da znamo i kako ćemo ući u ovu utakmicu. Nema nikakvog potcjenjivanja, od prvog minuta krenut ćemo po prolaz, a kad ćemo ga ostvariti to ćemo da vidimo tokom utakmice”, kazao je Dudić.

Utakmica Čelik – Sarajevo igra se u srijedu od 18:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)