NK Domžale, čiji je sportski direktor Senijad Ibričić, potpisao je ugovor o saradnji sa FK Radnički iz Cazina.

Iz Domžala je saopšteno da je ugovor potpisan na pet godina, a primarni cilj je razvoj i unapređenje omladinskih selekcija te fokus na mladim igračima.

“Ovim projektom ćemo proširiti skauting mrežu Domžala i na Bosnu i Hercegovinu iz koje dolazi mnogo kvalitetnih fudbalera koji možda nemaju najbolje uslove za razvoj u mlađoj dobi. To im možemo ponuditi ovdje, tako da nema potrebe za strahom za budućnost. Naravno, rezultati neće biti vidljivi sutra, već za pet-šest godina, pogotovo ako se Bosna probije u EU. Zbog ove saradnje sigurno ćemo imati prednost u odnosu na ostale jer ćemo već biti tu. U posljednje dvije godine preko Seada Rošića, koji pomaže u tome i koji je dobro poznat u ovoj sredini, već smo našli nekoliko dječaka. Odgledali smo mnogo utakmica, a sve će to s godinama biti znatno lakše i samo prednost za nas”, riječi su direktora Domžala Luke Livojevića.

Predsjednik Radničkog Zuhad Porčić ističe da je ovo veoma važno za klub iz Cazina.

“Sa naše tačke gledišta ovo je veoma važno jer se radi o razvoju omladinskog fudbala u Unsko-sanskom kantonu. Imamo mnogo talentovanih momaka, ali zbog loših uslova rada ne uspjevaju da naprave pravi iskorak u više kategorije. Ovom saradnjom i iskustvom koje Domžale imaju napredovat ćemo kroz mnoge turnire, međusobne utakmice, stručnu pomoć kao i razmjenu stavova trenera. Moram reći da je do saradnje došlo vrlo brzo. Sead Rošić je pažljivo pratio dešavanja na području Bosne i Hercegovine. Nakon nekoliko zajedničkih razgovora odlučili smo se na ovaj korak iz razloga da mlađim fudbalerima olakšamo napredovanje i da im pružimo bolju budućnost.”

(Reprezentacija.ba)