Sejad Salihović danas slavi svoj 38. rođendan.

Zvanična Instagram stranica Bundeslige je čestitala rođendan bivšem Zmaju snimkom jednog od njegovih najboljih golova ikada.

Naime, Bundesliga je objavila video gola Salihovića iz 2011. godine kada je u dresu Hoffenheima fenomenalno iz slobodnjaka pogodio protiv Borussije Dortmund.

Navijači Hoffenheima su ovaj gol 2020. godine izabrali za najbolji u historiji ovog kluba.

Salihović je od 2007. do 2015. godine igrao za A selekciju BiH. Ukupno je nastupio u 47 mečeva, zabio četiri gola te bio član generacije koja je igrala na SP u Brazilu 2014. godine.

Sejad je u klupskoj karijeri nastupao za Herthu, Hoffenheim, Beijing Renhe te St. Gallen.

Nekadašnji bh. reprezentativac je nedavno govorio za Reprezentacija.ba o vremenu provedenom u selekciji BiH.

– Eh, reprezentacija je posebna priča u mom životu (smiješak). Puno lijepih stvari sam doživio za vrijeme igranja za svoju državu, baš sam se radovao tim okupljanjima i svaki put sam davao sve od sebe. I nisam se miješao u neke stvari koje se mene kao igrača ne tiču – kaže Salihović te se osvrće na današnju situaciju u nacionalnom timu.

– Sada kada usporedim onu našu generaciju i današnju, razlika je velika. Mujdža, Ibišević, Begović, Lulić, ja…, svi smo mi mogli odigrati možda još barem dvije-tri godine, međutim tako se sve desilo, odjednom je puno igrača prestalo igrati i nije lako odjednom praviti nešto novo. Potrebno je strpljenje. Danas je tu Zvjezdan Misimović koji zna puno o fudbalu, zna prepoznati je li neko dobar igrač ili nije, tako da ne sumnjam. Treba nastaviti raditi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bundesliga (@bundesliga)

(Reprezentacija.ba)