Željezničar i Zrinjski igraju jedan od derbija 13. kola Premijer lige BiH, a susret je najavio trener gostiju, Sergej Jakirović.

“Očekujemo da nastavimo dobru igru, pogotovo kada bismo nastavili igrati kao u prethodna tri kola gdje smo dali osam golova. Prema naprijed ćemo stvarati svoje prilike i to neće biti upitno. Uzavrela atmosfera će biti sigurno, ali imamo tu iskustva, pogotovo nakon Europe i daj Bože da svaka utakmica u ligi bude poput ove sutrašnje”.

Jakirović ističe kako Željezničara očekuje “agresivnog, koji će pružiti čvrstu utakmicu”, prenosi Bljesak.

“Pokušat će nam parirati u svim segmentima i sigurno da će htjeti nametnuti jači tempo, ali mi zaista možemo igrati puno minuta na toj razini tako da nam i to odgovara”, kazao je.

“Željezničar je sada dosta uigranija ekipa u odnosu na prošlu sezonu, imaju kostur momčadi, više ideja, a doveli su i dosta zanimljive igrače, tako da mi moramo biti na nivou i nametnuti svoju igru i maksimalno se potruditi i prezentirati u najboljem svjetlu. Ma na Grbavici je prelijepo, tamo mi je čak najdraže igrati kada su u pitanju gostujuće utakmice. Uvijek dobro popunjen stadion, najbolja akustika. Mnogo ljudi dolazi i iz Mostara, tako da očekujem vrhunsko navijanje s obje strane, a takva atmosfera nam je samo dodatni motiv jer zaista svaki igrač sanja o takvim utakmicama, jer nogomet se i igra zbog toga”, zaključio je Jakirović.

Utakmica Željezničar – Zrinjski igra se u subotu od 17:00 sati.

(Reprezentacija.ba)