Danas je u Općini Centar načelnik Srđan Mandić ugostio najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar, saopšteno je iz Općine Centar.

Lana Pudar je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Rimu, upisujući najveći uspjeh karijere, tim povodom općinski načelnik dodijelio je Lani nagradu za izuzetan uspjeh koji je ostvarila.

Načelnik Mandić istakao je činjenicu da je ulaganje u mlade jedina sigurna investicija jer mladi su budućnost naše države Bosne i Hercegovine.

“Odavno nisam imao dražeg gosta u Općini Centar. S obzirom da nažalost državni i federalni nivo vlasti ne vode računa o našim sportistima, Kanton Sarajevo je preuzeo obavezu da finansijski podržava profesionalne sportiste. Općina Centar stoga podržava razvoj amaterskog sporta, čime mislimo da je to dobro ulaganje u mlade”, izjavio je načelnik Mandić.

Današnjem prijemu su također prisustvovali trener Damir Đedović, sekretarka Općine Centar Adelina Džanković kao i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar

(Reprezentacija.ba)