Zrinjski i Široki u srijedu od 18,45 sati u Mostaru igraju zaostali meč petog kola Premijer lige BiH.

Ekipa Zrinjskog uoči hercegovačkog derbija zauzima peto mjesto sa 18 bodova iz devet odigranih mečeva.

S druge strane, Široki je lider sa 22 boda uz dvije utakmice više u odnosu na Zrinjski.

Trener Mostaraca Sergej Jakirović ističe da njegove izabranike očekuje teška utakmica.

“S pravom su u vrhu. To je momčad koja teško gubi utakmice i svakako da nas očekuje teška utakmica jer odlično igraju. ‘Imamo ozbiljnog posla, ali nema nikakve razlike između ove utakmice i svake druge jer i ovu ulazimo maksimalno spremni sa željom da osvojimo sva tri boda. Mi definitivno moramo biti više nego dobri i energični. Očekujem i puno navijača koji će nam pomoći da zadržimo bodove u Mostaru”, smatra Jakirović.

Kladionice daju prednost Zrinjskom. Kladionica VolcanoBet nudi kvotu 1.62 na trijumf domaćina. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Ivica Barbarić sjajno predvodi Široki ove sezone i kaže da je hercegovački derbi više od obične utakmice.

“Utakmice ova dva kluba uvijek budu posebno zanimanje. Istina, za ovaj duel se pripremamo kao i za svaki drugi, ali veliki hercegovački derbi je više od obične utakmice. Zrinjski je najtrofejniji klub i posljednjih godina dominira bh. fudbalom, a Široki Brijeg je isto tako gotovo redovan učesnik u Europi i trenutno vodeća momčad u ligi, tako da su ovo i više nego dovoljni razlozi za dobru utakmicu. Svaka ekipa ima svoj moment ili situaciju koju može okrenuti na svoju stranu. Nema sumnje kako će obje momčadi dati maksimum za tri boda.”

Glavni sudija ovog susreta bit će Admir Šehović iz Sarajeva.

Meč Zrinjski – Široki direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)