Željezničar se čini stablizovao u novoj sezoni, a ekipa Edisa Mulalić dijeli prvo mjesto na tabeli sa Širokim Brijegom. Navijači su prezadovoljni igrama svog tima koji u narednom kolu dočekuje aktuelnog prvaka BiH, ekipu Zrinjskog.

Rukovodstvo FK Željezničar je još uvijek u pregovorima sa potencijalnim investitorima koji bi donijeli potrebnu finansijsku stabilnost klubu s Grbavice. “Skriveni” cilj Plavih ove sezone je plasman u Europu, a čini se da ekipa ide u dobrom smjeru kako bi se u finišu sezone borila sa prve tri pozicije.

Željo je u posljednjih pet utakmica sakupio 13 bodova, odnosno ubilježili su četiri pobjede i jedan remi. U posljednjem kolu su savladali Leotar u Trebinju sa 1:0 uz gol sjajnog Armina Hodžića za kojeg mnogi navijači smatraju da je na pragu A reprezentacije BiH.

Borbene partije i dobre rezultate navijači znaju prepoznati, a za narednu utakmicu sa Zrinjskim najavljuju ispunjenu Grbavicu. Komentari navijača na Facebook stranici Plavih to pokazuju:

“12.000 ljudi vas ceka na Grbavici…Mangupi.”

“Ko ne dođe u subotu, a bude u mogućnosti, ne treba se više nikad pojaviti na stadionu.”

“Svi u subotu!!! Momci su zaslužili.”

“Puna Grbavica vas očekuje plavi mangupi u subotu protiv Zrinjskog! Forza Željo.”, samo su neki od komentara navijača Želje.

Inače, Grbavica je ove sezone, kao i prethodne, najposjećeniji stadion u BiH. Prema podacima NS/FS BiH broj gledalaca na Željinim utakmicama je sljedeći:

  • Željezničar – Leotar 1:1 (4.000 gledalaca)
  • Željezničar – Široki Brijeg 1:1 (7.600)
  • Željezničar – Tuzla City 4:2 (4.300)
  • Željezničar – Sarajevo 2:2 (11.600)
  • Željezničar – Igman 1:0 (4.000)
  • Željezničar – Sloga 1:0 (7.000)

Edis Mulalić je u skromnim finansijskim uslovima sklopio dobar tim koji će se sasvim sigurno ove sezone boriti za vrh tabele. Mladi igrači poput Hodžića, Santosa, Drine, Beće, uz iskustvo Cocalića i Štilića, te uz Željino najjače oružje, njegove navijače, mogli bi donijeti Plavima plasman u Europu koji bi itekako značio za budućnost kluba.

Utakmica Željezničar – Zrinjski igra se u subotu od 17:00 sati na Grbavici.

(Reprezentacija.ba)