Prema prvobitnoj odluci NS/FS BiH, reprezentacija BiH će 19. novembra gostovati Rusiji u prijateljskom susretu. Ipak, nakon brojnih reakcija konačna odluka će pasti 10. oktobra, a o svemu tome za švedske medije govorio je Dennis Hadžikadunić.

Dennis Hadžikadunić igra za Malmo, ali je još uvijek član ruskog Rostova i u Švedskoj je na posudbi. Za njega je ovo prilično nezahvalna situacija, ali je Dennis ipak jasan – ne želi igrati protiv Rusije.

“Ako se dogovor potvrdi, to nije utakmica u kojoj želim da učestvujem. Situacija koja se dešava je sasvim specifična, sa ratom i sličnim stvarima. Da je bio rat ovdje u Švedskoj, ne bih želio da budem u Švedskoj, to je prilično prirodan osjećaj. Ne želim da se vraćam tamo. Od Nogometnog saveza BiH nismo dobili nikakve informacije. Ovo je između nogometnih saveza dvije zemlje, mi igrači ne znamo ništa. Možda zvuči čudno, ali to je tako”, rekao je Hadžikadunić i dodao:

“Razgovarat ću sa savezom ili selektorom. Jednostavno ne želim da učestvujem u toj utakmici. Vidjet ćemo kakve će reakcije biti, ali svejedno, ja ne idem tamo”, rekao je bh. reprezentativac za švedski expressen.se.

Dennis Hadžikadunić je uz Miralema Pjanića i Edina Džeku javno istakao da ne želi učestvovati u ovakvoj utakmici, a vjerovatno su i drugi fudbaleri reprezentacije BiH sličnog razmišljanja jer bi naišli na brojne osude fudbalske javnosti.

Hadžikadunić je standardan ove sezone u Malmou, odigrao je 19 utakmica i postigao jedan gol. Za A reprezentaciju je sakupio 19 nastupa.

(Reprezentacija.ba)