SofaScore je analizirao sve utakmice 8. kola njemačke Bundeslige, a prema ocjenama najbolji igrač proteklog kola je bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Ermedin Demirović je predvodio Augsburg do pobjede nad Schalkeom. Bh. napadač je postigao dva gola u trijumfu Augsburga od 3:2.

SofaScore je Demirovića ocijenila sa 9.6 što je najviša ocjena u 8. kolu Bundeslige. Tako se Ermedin našao u idealnom timu ovog kola.

Pored reprezentativca BiH, u idealnom timu su Trapp (Eintracht), Pavard (Bayern), Mavropanos (Stuttgart), Ndicka (Eintracht), Caricol (Mainz), Kimmich (Bayern), Gregoritsch (Freiburg), Musiala (Bayern), Ducksch (Werder), Fullkrug (Werder).

“Znali smo da će ovo biti utakmica nabijena emocijama i tako je bilo punih 90 minuta. Za nas je to bila nevjerovatno važna pobjeda jer smo sada pobijedili tri utakmice u nizu. Mislim da još napredujem iz utakmice u utakmicu na lijevom krilu, ali sam oduševljen povjerenjem koje dobijam od trenera i cijelog kluba. Najsretniji sam kada mogu pomoći ekipi, to je najvažnije”, kazao je Demirović.

Demirović je postigao četiri gola ove sezone i dodao jednu asistenciju.

(Reprezenatcija.ba)