U zgradi RTV doma u Sarajevu ozvaničena je saradnja kroz sponzorstvo direktnih prijenosa utakmica FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Qatar 2022TM, te specijalnih emisija posvećenih najvažnijem sportskom događaju ove godine,  između Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, nositelja ekskluzivnih prava za teritorij Bosne i Hercegovine i kompanije VEZUV RS d.o.o., vlasnika branda Volcanobet.

Time je Volcanobet, uz Generalnog partnera BH Telecom, postao najznačajniji partner BHRT u realizaciji direktnih prijenosa FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Qatar 2022TM

Kao što je već poznato BHRT je medijska prava za emitiranje FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Qatar 2022TM za teritorij Bosne i Hercegovine otkupio još 2012. godine i svi građani Bosne i Hercegovine moći će pratiti sve utakmice FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Qatar 2022TM besplatno na programima BHRT-a.

“BHRT, javni medijski servis Bosne i Hercegovine i pored svih problema s kojima se susreće u svom poslovanju, čini sve da građanima BiH omogući praćenje najznačajnijih sportskih događaja. FIFA Svjetsko prvenstvo u nogometu Qatar 2022TM je vrhunski sadržaj koji ćemo zajedno uz podršku poslovnih partnera i prijatelja ponuditi svim građanima. Ne treba posebno naglašavati značaj ovog globalnog najtjecanja, jer čak i slabiji poznavaoci sporta znaju da se radi o najvećem i najpopularnijem sportskom događaju bez presedana u svijetu.

Zahvaljujući Radioteleviziji Bosne i Hercegovine, a i partnerima poput Volcanobet i BH Telecoma, naši građani će biti dio ogromne svjetske porodice koja će pratiti sve što će se dešavati na FIFA Svjetskom prvenstvu u nogometu Qatar 2022TM, koje se prvi put u historiji održava u jednoj Zaljevskoj zemlji. Nema nikakve sumnje da nas od 20.11. do 18.12. ove godine očekuje dosad neviđen spektakl u kojem će gledatelji BHT1, slušaoci BH Radija 1 istinski uživati”, rekla je Dženita Jusufbegović, pomoćnik generalnog direktora za razvoj BHRT-a.

(Sponzorisani tekst, 18+)