Džanan Musa (23) je proteklog vikenda briljirao u dresu Real Madrida i sa novim klubom osvojio Superkup Španije.

Musa je nakon sjajnih igara protiv Betisa (21 poen) i Barcelone (19 poena) govorio za španski ES radio.

Na samom startu razgovora osvrnuo se na situaciju u Bosni i Hercegovini.

“Jedini izvor sreće za narod u BiH je sport. Samo sport. Trenutno je to fudbal zbog uspjeha u Ligi Nacija. U BiH je sport skoro jedina stvar. Sportisti su na visokom nivou, ali nemaju nikakve podrške od države i nadam se da će se to promijeniti. Prije svega želim da budem uzor i radim stvari na pravi način. Želim da budem dobar dečko i pokažem ljudima iz BiH da iz malog grada mogu postići velike stvari u životu. Želim da budem primjer svima jer sam dobra osoba, a tek onda zbog košarke”, rekao je Musa i otkrio kako mu je jedan od najboljih košarkaša današnjice Luka Dončić bio od velike pomoći kada je stigao u Real.

“Luka mi je kao brat. Mi smo dobri prijatelji i čujemo se jako često. Na Eurobasketu smo prije utakmice pričali o Realu i on mi je čak preporučio neke restorane u Madridu i druge stvari. Ipak, o tome ne mogu da pričam. On je jedan od najboljih igrača svijeta i želim mu zaista mnogo sreće u karijeri.”

Džanan je prokomentarisao i mogući povratak u NBA ligu u budućnosti.

“Svi znaju kakav sam tip igrača, da nije tako sigurno ne bih bio u Realu. NBA? To jako želim. Bio sam tamo tri sezone, ali sada imam ugovor sa Realom i samo sam na to fokusiran. Ne znate nikad šta vas čeka u budućnosti, ali sada sam tu i vidjet ćemo šta će biti kasnije.”

(Reprezentacija.ba)