Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje Rumuniji u okviru posljednjeg meča ovogodišnje Lige Nacija. Meč se igra na stadionu Giulesti u Bukureštu.

Rumuni u 2022. godini imaju samo jednu pobjedu i atmosfera u i oko reprezentacija nije na najboljem nivou, a također interesovanje navijača za utakmice daleko je od dobrog.

Iz tog razloga, večerašnji susret se igra na stadionu Giulesti u Bukureštu pred oko 11.000 navijača, a ne na Nacionalnoj Areni.

Rumuni su 2011. godine otvorili Nacionalnu Arenu za domaće utakmice svoje reprezentacije. Izgradnja stadiona je koštala čak 234 miliona eura, a kapacitet sjedećih mjesta je 55.634.

Svjesni da neće napuniti stadion, Rumunija je odlučila da utakmicu sa BiH igra na stadionu Giulesti koji ima kapacitet od oko 14.000 mjesta, ali zbog UEFA pravila za večerašnji susret štampano je 11.000 ulaznica. Giulesti stadion je renoviran u martu ove godine, a renoviranje je koštalo oko 67 miliona eura.

Za Rumune je ovo znatno “skromniji” stadion, ali za uslove BiH i dalje zvuči nerealno uložiti 67 miliona eura na renoviranje stadiona.

Utakmica Rumunija – BiH igra se od 20:45 sati.

(Reprezentacija.ba)