BiH je u petak u Zenici savladala Crnu Goru sa 1:0 u duelu petog kola grupe 3 UEFA B Lige Nacija i kolo prije kraja osvojila prvo mjesto.

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović istakao je naša selekcija zasluženo slavila te da su njegovi izabranici loše igrali u prvom poluvremenu.

“Poslije svega viđenog ostaje žal što smo bacili prvo poluvrijeme u vjetar. U drugom poluvremenu je bila druga slika. Kao da su se igrači probudili, dominirali smo, imali veći posjed lopte, ali nismo kreirali šanse za kojima bi žalili. Čestitam BiH, a nama ostaje da se pripremimo za Finsku. Želimo da budemo drugi. Da nam je neko prije početka takmičenja ponudio drugo mjesto, sigurno bi ga prihvatili”, rekao je Radulović na konferenciji poslije utakmice i osvrnuo se na atmosferu u Zenici:

“Posebno me raduje atmosfera, hvala vam na gostoprimstvu. Ovo pokazuje dobrosusjedski odnos i raduje me što smo večeras vidjeli odlične slike na tribinama. Zadovoljan sam kao sportista da je bio ovakav ambijent, ovakvo navijanje. To me čini izuzetno sretnim.”

(Reprezentacija.ba)