Kapiten Džeko: Svi smo dali maksimum i rezultat nije mogao izostati

Džeko zadovoljan nakon trijumfa protiv Crne Gore


Kapiten Džeko: Svi smo dali maksimum i rezultat nije mogao izostati
Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Edin Džeko je večeras odigrao svih 90 minuta u pobjedi BiH nad Crnom Gorom i asistirao za jedini gol našeg tima.

BiH je kolo prije kraja osvojila prvo mjesto u grupi 3 UEFA B Lige Nacija, a Džeko je nakon utakmice govorio za BHT1.

“Malo se i promuklo, galami na ovog i onog. To je sastavni dio fudbala. Mislim da su momci dali maksimum i sve od sebe da odigramo ovaj meč na najbolji mogući način. Crnogorci su pokazali da nisu naivni. Pogotovo kada su dobili Rumune u gostima sa 3:0. Jučer sam rekao da se prvi put u zadnje vrijeme osjeća ta pozitivnija energija, pogotovo van ekipe. Od navijača pa sve do novinara. Svi smo dali maksimum i onda rezultat nije mogao izostati”, rekao je Edin i dodao:

“Nama je ova utakmica bila ključna. Treba sada biti realan i da naredni susret sa Rumunima nema neko veliko značenje. Ipak, dobro bi bilo da ostanemo u pobjedničkoj seriji. Treba reći da u selekciji ima mnogo momaka koji naporno rade i treniraju te bi bilo dobro da i oni dobiju šansu u narednoj utakmici. Vjerujem da će u Rumuniji neki od njih zaigrati.”

Džeko je za kraj uz smijeh dodao da je selektoru stvorio “presing” zbog toga što je rekao da bi protiv Rumunije šansu trebali dobiti igrači koji su manje igrali.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Sredinom
24.09.2022. 09:16

Kralj kraljeva i car careva !!!

Anonymous
24.09.2022. 09:39

Ne zaboravite i Sehića! Jedan od najzaslužnijih za našu pobjedu, jer sve što je uradio, uradio je vrhunski, majstorski! Veliki golman, kad se uozbilji!