BiH je u petak u Zenici pobijedila Crnu Goru sa 1:0 u meču petog kola grupe 3 UEFA B Lige Nacija i kolo prije kraja osvojila prvo mjesto u grupi.

Nakon utakmice održana je i press konferenciji našeg tima na kojoj je govorio selektor Ivajlo Petev.

“Vratit ću se malo nazad, prije malo manje od dvije godine i hoću da se zahvalim predsjedniku koji me izabrao i da pokažem svoj kvalitet. Zahvalan sam čovjek i znam da se sve u životu mora raditi 100%. Kapa do poda momcima. Sretan sam jer smo kolo prije kraja osigurali prvo mjesto. Opet ću se vratiti nazad kada sam vam rekao da imamo dobru ekipu i da se stvari neke trebaju posložiti. Oni su to pokazivali iz utakmice u utakmicu. Najbitnije je da svaki od njih daje sve od sebe i ponosan sam na njih”, kazao je Petev i kratko prokomentarisao duel sa Crnom Gorom:

“Mi smo prvi dio odlično odigrali i dominirali te dali taj gol. U drugom dijelu smo dali incijativu Crnogorcima, ali to je bilo na sredini terena i nije bilo neke gužve ispred našeg gola. U četvrtak sam rekao i to i sada tvrdim da Crna Gora ima dobar tim.”

Selektor je govorio i o Amaru Dediću koji je protiv Crne Gore odigrao sjajno na poziciji desnog beka.

“Slažem se da je bio jako dobar. Zaslužio je to i sam se izborio za to. Imaš sada reprezentativca za narednih 15 godina. Dobio je priliku danas i iskoristio je to maksimalno.”

Petev je dobio pitanje i o Ibrahimu Šehiću. Golman našeg nacionalnog tima je sinoć sačuvao svoju mrežu, a u šest od sedam utakmica u turskoj Superligi nije primio gol.

“Nije to slučajno da je prošle sezone bio jedan od najboljih golmana u Europi. Odličan je sa loptom u nogama i nama je to velika korist i to iskorištavamo što više možemo.”

(Reprezentacija.ba)