Džanan Musa je u velikom intervjuu za španski AS govorio o dolasku u Real Madrid, narednoj sezoni u Španiji, ali i saigračima u kraljevskom timu.

Musa je istakao da u Realu igraju neki od najboljih europskih košarkaša i da je lagano igrati s njima.

“Prvi osjećaj je jako dobar. U ovoj ekipi su neki od najboljih igrača u Euopi i lagano je igrati s njima. Sav naporan rad u proteklom periodu je nagrađen oblačenjem dresa Real Madrida. Nadam se da postoji dobra hemija, a trenutno postoji te da ću uživati u uspješnoj sezoni. U ovakvom klubu, pobjede su najvažnije”, poručio je Musa i otkrio zbog čega je odabrao baš Real Madrid:

“Imao sam mnogo ponuda, ali čim je došla ona iz Madrida ubrzo nakon kraja sezone, donio sam odluku da pređem u ovaj klub. Real Madrid se ne odbija. Za mene, izazov je biti dio ekipe koja je prepuna sjajnih igrača i također dobrih momaka za koje sam siguran da će mi pomoći da rastem kao igrač i kao osoba. Trudit ću se svaki dan da budem bolji, želim se uklopiti i pomoći Realu da osvoji sve moguće naslove. Real Madrid je jedan od najvećih klubova na svijetu.

Džanan je govorio i velikom rivalstvu Reala i Barcelone.

“Svi pričaju o rivalstvu Madrid-Barcelona, ali u ovoj ligi postoje i druge velike ekipe koje imaju svoje šanse i sve ih moramo poštovati. Pokušat ćemo osvojiti Superkup, ali će sigurno biti teško. Svi igraju dobru košarku i svako može pobijediti.”

Bh. reprezenativac je govorio i o novoj sezoni u Euroligi.

“Pripremit ću se da dam sve od sebe. Teško je sada reći koji ciljeve sam postavio, ali pomaganje ekipi da pobjeđuje u utakmicama te uklapanje u planove trenera je nešto od toga. Što se tiče Eurolige, naravno da vjerujem da je možemo osvojiti. U sezonu ćemo krenuti sa idejom da je svaka utakmica važna, a kada nosiš dres Reala, svaki protivnik te želi pobijediti i uvijek imaju veliki motiv protiv tebe.”

Za kraj je istakao da ga je od svih saigrača najviše oduševio Rudy Fernandez koji je nedavno sa Španijom osvojio Eurobasket.

(Reprezentacija.ba)