Selektori Ivajlo Petev i Miodrag Radulović neće moći računati na sve igrače koji bi konkurisali za prvih 11 njihovih selekcija.

BiH je neposredno pred pripreme ostala bez tri igrača koja bi vjerovatno sva trojica, a sigurno dvojica igrala od prve minute protiv Crne Gore. Krunić, Ahmedhodžić i Menalo zbog povreda će propustiti Crnu Goru. Petev je ostao bez još jednog igrača koji možda ne bi dobio minute od prve minute, ali koji je ipak u jednoj od četiri utakmice u junu bio u početnom sastavu – Gazibegovića iz Sturma.

Sa druge strane selektor Radulović na raspolaganju nema Nikolu Krstovića i Stefana Savića. Savić je svakako puno veće ime, no izostanak Krstovića možda je i veći trenutni problem za Radulovića. U posljednja napadač slovačke Dunajske Strede dva meča igrao je za Crnu Goru u prvih 11, a baš protiv BiH bio jedan od najboljih na terenu. Savićev izostanak će se manje osjetiti, jer se ekipa već nekoliko utakmica praktično navikla na njegov izostanak.

U reprezentaciju Crne Gore se vratio napadač Herthe Stevan Jovetić što će dodatno povećati opasnost po gol Šehića. Ipak, trenutno je u Crnoj Gori glavna zvijezda Stefan Mugoša koji igra u Japanu koji je u posljednjem meču zabio tri gola Rumuniji, prije toga još jedan istom protivniku.

Crna Gora najavila je sastav Mijatović – Vešović, Vujačić, Tomašević, Radunović – Šćekić, Vukčević, Janković – Marušić, Osmajić – Jovetić.

O sastavu BiH je nezahvalno govoriti, no dobra stvar je da Ivajlo Petev ipak ima nešto veći broj alternativa za gore navedene izostanke koji su mu sigurno zadali glavobolju.

BiH – Crna Gora, Bilino Polje, 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)