Edin Džeko (36) će sutra od 20,45 sati u Zenici predvoditi Zmajeve protiv Crne Gore u duelu petog kola grupe 3 UEFA B Lige Nacija.

Džeko je na današnjoj press konferenciji istakao da su svi igrači spremni i da svi znaju šta nam donosi eventualna pobjeda.

“Dobro se radilo i treniralo. Drago nam je da smo u ovakvoj situaciji da sami odlučujemo o plasmanu u grupi, na svom stadionu i pred svojim navijačima. Znamo šta nam sutrašnja pobjeda može donijeti. Imam osjećaj da je ovo prvo okupljanje u zadnje vrijeme na kojem se osjeća baš pozitivna energija. Imali smo ranije dosta negativne, ne znam zbog čega”, rekao je Edin i nastavio:

“Ekipa je napravila dobre rezultate, sutrašnji rasprodani stadion i sretniji novinari pred nama ovdje to dokazuju. I kad je teško u ovoj ekipi s dosta mladih igrača, ta pozitivna energija će dosta pomoći. Mnogo će nam značiti i podrška sa tribina.“

Kapiten se osvrnuo i na prethodni meč sa Crnom Gorom:

“Utakmica je bila generalno teška. Kad je u pitanju moj individualni performans, nisam bio na 100% nivou, ali je ekipa odigrala dobro i kontrolisali smo utakmicu sve do nesretno primljenog gola. Imali su i oni neke šanse tako da je rezultat bio najrealniji. I Crnogorci imaju šansu još uvijek da budu prvi u grupi, očekujem da budu ofanzivniji ali sigurno je da neće biti lagano. Lično se osjećam mnogo bolje fizički danas nego u Podgorici.“

(Reprezentacija.ba)