Vedran Kjosevski je u sjajnoj formi. Nakon gotovo godinu dana pauze ljetos je potpisao za Strugu, relativno mali klub iz Sjeverne Makedonije koji je danas lider na tabeli, a zasluge mnogi pripisuju upravo bivšem golmanu Željezničaru. U sedam odigranih utakmica pet puta je svoju mrežu sačuvao netaknutom i primio tek dva pogotka. O njemu s oduševljenjem pričaju navijači, saigrači, novinari…

Na taj način Kjosevski se digao iz pepela i pokazao zašto je svojedobno smatran velikim potencijalom. A u proteklih godinu dana, koliko je zapravo bio bez kluba, mnogo toga se izdešavalo u njegovom životu. Iz svega je na kraju izašao jači. Mentalno.

– Sve što se dešavalo sam ostavio iza sebe. Duga je to priča, ali ako ništa, vidio sam ko su mi prijatelji i iz svega toga sam izašao pametniji. I bolji čovjek. To se odražava danas na teren i moj odnos prema fudbalu – priča Vedran Kjosevski na samom početku razgovora za Reprezentacija.ba.

Odluka da karijeru nastavi u Sjevernoj Makedoniji za njega se ispostavila kao odlična. Pokazao je da vrijedi, a upravo u to su sumnjali klubovi iz naše zemlje.

– Nakon duže pauze nisam imao prava na grešku. Trebao mi je klub koji mi vjeruje, koji će stati iza mene, a upravo to je bila Struga. Danas ponovo uživam u fudbalu. Je li bilo poziva iz BiH? Jeste, par, ali na kraju se nije realizovalo. Ne znam iz kojih razloga. Inače, formu sam održavao sa Slavijom kada mnogi drugi nisu ni htjeli da me prime i ovom prilikom želim da se zahvalim njihovom treneru Bojanu Regoji.

Ne skriva da je sa onim što je dosad pokazao više nego zadovoljan, a u međuvremenu postao je i domaći igrač.

– Sjeverna Makedonija je moja zemlja kao i BiH. Tu sam rođen, u Valesu, dobio sam i njihov pasoš kako se ne bi vodio kao stranac.

Uz Željezničar kroz karijeru Kjosevski je jedno vrijeme branio i za Velež. Doduše, sakupio je tek četiri službena nastupa.

– U Mostaru se nisu kockice poklopile. Kada sam trebao stati na gol dogodila se povreda i krenulo je nizbrdo, ali bez obzira, na to vrijeme gledam s lijepim emocijama. Sretan sam što sam bio dio generacije koja je nakon dugo godina izborila Evropu. Pratim ih i danas. Želim im sve najbolje kao i mom Željezničaru.

Zanimljivo je da Kjosevskog danas nema uopšte na društvenim mrežama.

– Instagram nemam već godinu dana, a Facebook sam deaktivirao mnogo ranije. Lijepo mi je i ovako. Posvetio sam se više sebi, porodici i ljudima koji su uz mene uvijek, istakao je na kraju Vedran Kjosevski koji je u karijeri sa Željezničarom osvojio Kup 2017. godine.

(Reprezentacija.ba)