Velež i Sarajevo su u derbiju kola remizirali 1:1. Rođeni su poveli golom Zajmovića, a remi je Bordo timu donio Ikić.

Nakon meča su utakmicu komentarisali treneri obje ekipe, Amar Osim i Feđa Dudić.

“U principu smo osvojili samo bod s obzirom na situaciju na terenu jer smo bili bolji protivnik, u prvom i drugom poluvremenu. Sarajevo je nakon naše nesmotrenosti došlo do gola, a na kraju smo igrali samo neriješeno. Odigrali smo kompletnu utakmicu u svakom segmentu, po pitanju igre, agresivnosti i svega i igrači su sproveli sve što smo mi tražili dobrim dijelom utakmice”, kaže Osim i dodaje:

“Okej, igrali smo protiv jakog protivnika, sa svima smo igrali normalno i ako ovako nastavimo i kompletiramo se, popravi se atmosfera, to će biti sve puno bolje. Čestitam Sarajevu na korektnoj igri, utakmica je bila živa i dinamična”, rekao je Osim.

Dudić nije prijateljski dočekan u svom bivšem timu.

“Poliven sam pivom dva puta i mislim da ovo nisam zaslužio od navijača. Ovo što sam doživio, psovanje žene, djece, majke… Valjda to tako treba. Izgleda da nisu oprostili odlazak, ali ne moraš psovati i vrijeđati. Prvi put kad smo dali gol, a drugi put kad sam izlazio. Sramotno”.

“Što se tiče utakmice, Velež u 15 minuta prvog i drugog dijela bio bolji tim. Stisnuli su nas, a ostalo je bilo onako. Nije bilo baš najbolje. Mislim da smo od 20. minute kontrolisali utakmicu do poluvremena. Na kraju smo dali gol i to bi mogla biti neka nagrada”, rekao je Dudić.

(Reprezentacija.ba)