Danas će se odigrati posljednja utakmica 11. kola Premijer lige BiH, a Velež će u Gabeli dočekati ekipu Sarajeva.

Velež – Sarajevo (16:00 sati, MY TV)

Od obje ekipe se više očekivalo u početku sezone. Velež je tek na 10. mjestu sa 11 bodova iz devet utakmica. Imaju dvije pobjede, pet remija i dva poraza.

Sarajevo je nakon sjajnog starta upalo u rezultatsku krizu. Trenutno su 6. sa 15 bodova iz deset utakmica, odnosno četiri pobjede, tri remija i tri poraza.

Oba timu su u istoj formi. Na posljednjih pet utakmica imaju po tri remija, jednu pobjedu i jedan poraz. Posljednji međusobni susret odigran je u maju ove godine, a slavio je Velež sa 3:0. Tadašnji trener Veleža bio je Feđa Dudić, danasšnji trener Sarajeva.

Domaći su blagi favoriti prema ponudama kladionica. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 2.35 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

“Sigurno da nas raduje utakmica protiv Širokog, koju smo jako dobro odigrali. Nismo imali sreće sa završnicom i nadamo se da će to biti dosta bolje protiv Veleža. Musa se vraća najvjerovatnije poslije reprezentativne pauze. On individualno trenira, nije sa ekipom. Avramovski se vratio prije sedam dana i počeo je raditi sa ekipom. Vjerovatno da će dobiti neku minutažu”, kazao je Mustafa Kodro, pomoćni trener Sarajeva.

“Utakmica starih rivala. Nadam se da će biti kvalitetna i dobar ambijent. I mi i Sarajevo smo u prethodne dvije utakmice osvojili dva boda. Imali smo dva teška gostovanja, eneretski smo se jako potrošili i što se tiče utakmice i što se tiče puta. Nadam se povoljnom rezultatu. Što se tiče igrača, iz prethodne dvije utakmice su svi igrači tu. I dalje nemamo Blagojević, Radovca, Sijamije, Pavića, Muminovića,oni su van konkurencije, ali očekujemo da poslije reprezentativne pauze vratimo 2-3 igrača i dočekamo tu utakmicu u Vrapčićima akobogda”, istakao je pomoćni trener Veleža, Adin Mulaosmanović.

Utakmica Velež – Sarajevo igra se od 16:00 sati uz prijenos na Moja TV.

(Reprezentacija.ba)