Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) dobila je diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine.

Lani je danas diplomatski pasoš BiH uručen od zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.

Sjajna Lana, koja je nedavno osvojila zlato i srebro na Europskom seniorskom prvenstvu u disciplinama 200 i 100 metara delfin, izrazila je zahvalnost što je dobila diplomatski paoš naše države.

“Velika čast i zadovoljstvo mi je dobiti ovaj pasoš i zaista mi mnogo znači. Uspjela sam svojim uspjesima sa 16 godina da dobijem diplomatski pasoš. Malo je reći da osjećam zadovoljstvo”, riječi su Lane.

Turković je kazala da su medalje koje je Pudar osvojila u proteklom periodu donijele veliku radost ljudima u Bosni i Hercegovini.

“Sa nama je danas europska prvakinja i jedna od najboljih svjetskih plivačica na koju smo vrlo ponosni. Sa nama je danas naša Lana Pudar. Želim istaći da su tvoje medalje donosile nam posebnu radost. Cijela država je sa nestrpljenem čekala tvoje nastupa i ti si nas zaista učinila ponosnom. Tvoj uspjeh je inspiracija svim mladim”, rekla je Turković.

(Reprezentacija.ba)