Sarajevo u nedjelju u Zenici od 19,00 sati igra meč 10. kola PL BiH protiv Širokog.

Tim povodom održana je press konferencija Bordo tim, a prisutnim novinarima obratili su se trener Feđa Dudić i ofanzivac Adnan Džafić.

“Sigurno da je jedna turbulentna sedmica iza nas. Znate kroz šta smo sve prošli ja i igrači. Sada je najbitnije da izađeš i pokažeš što ti se ovo sve dešava. Vidimo kakvi se rezultati dešavaju. Sve na kraju kada se uzme ne presudi kvalitet, nego voljni momenat. Nadam se i vjerujem da će u nedjelju to biti dobro, s obzirom na to da znamo i dešavanja u međusobnim duelima Sarajeva i Širokog Brijega. Sigurno da je to i dodatni motiv i prema našim navijačima i prema svima da pokažemo pravo lice sa početka prvenstva, a ne ovo koje je jako pormijenjivo”, rekao je Dudić i prokomentarisao ekipu Širokog Brijega:

“Njihovo stanje na tabeli pokazuje da su kvalitetni iako svake godine mijenjaju igrače. Uvijek naprave ekipu dosta respektabilnu, pogotovo prema naprijed. Imaju jako dobre igrače, Lukića, Vukoju, Krpana, koji se pokazao kao jako dobro pojačanje. Moramo obratiti pažnju na te njihove ofanzivne igrače. Isto tako u sredini Ćavar, kojeg jako poštujem. Opet kažem, sve je do nas. Onako kako mi uđemo u utakmicu, kako se postavimo.”

Trener Sarajeva je govorio i o dolasku Avdije Vršajevića.

“Moram da objasnim razlog zbog kojeg smo ga doveli. Ostali smo bez desnog bočnog igrača. Musa se povrijedio i reagovali smo sa juniorom. Prerano je za njega to sve, da odmah odigra tri, četiri utakmice po 90 minuta. Svaku utakmicu Sarajevo kreće sa četiri, pet igrača do 21 godine. Mislim da to jedini radimo u ligi. Što se tiče Avdije, on je jedan veliki profesionalac. Došao je u dosta korektnom stanju, neću reći dobrom, i mislim da na svoj profesionalizam, iskustvo, može puno dati i zatvoriti tu poziciju na kojoj smo ostali deficitarni. Vidim da ima dobru komunikaciju, što nama nedostaje, u vidu pomaganja, pomjeranja, zatvaranja. On je uzeo to na sebe iako je novi i sigurno da je to što nam je trebalo i sigurno će pomoći mladim momcima. Stariji igrači moraju mlađim da pomognu kada se dešavaju te krizne situacije.”

Dudić se osvrnuo i na prošlosedmični poraz od Zrinjskog rezultatom 1:4.

“Izjavio sam i poslije utakmice, da je presudio voljni i željni momenat. Protivnik može biti bolji od tebe, ali ne možemo dozvoliti da želi pobjedu više od nas. Rekao sam igračima i kada sam ušao u svlačionicu, sigurno najteži poraz. Gubiš utakmicu, a pred kraj razmišljaš samo da hoće završiti, onda znaš kako se osjećam. Sarajevo nikada neće biti u podređenom položaju na početku utakmice sa kim god da igraš, ali bilo mi je teško sjediti na klupi. Nisam tada želio ništa da komentarišem više, bili smo loši, ali evo sada kažem možda nas je taj prvi gol poremetio. Vidjeli smo svi poslije na snimku šta se dešavalo. Ali, bez obzira na to nedopustivo je za Sarajevo da na taj način igra motivaciono.

Adnan Džafić se nada da će se njegovi saigrači i on u duelu protiv Širokog iskupiti navijačima za slabije rezultate u posljednjim utakmicama.

“Znamo kakvu utakmicu igramo i kakav je rivalitet, pogotovo za naše navijače. Ovaj susret htio da odigramo kako smo igrali u prva tri kola, prvenstveno zbog njih, jer su nam podrška i u ovom lošem vremenu kroz koje prolazimo. Također, želimo da se iskupimo barem malo za ove prethodne utakmice prije svega voljnim momentom i pobjedom.”

(Reprezentacija.ba)