Miralem Pjanić (32) postigao je u petak gol u debitantskom nastupu za Sharjah FC.

Njegova nova ekipa je u duelu drugog kola lige u Emiratima pobijedila Baniyas sa 3:0, a Pjanić je nakon meča izjavio da mu je cilj osvajanje trofeja sa Sharjahom.

“Najbitnije je da smo pobijedili. Veoma sam sretan zbog gola. Tu sam tek nekoliko dana i treba mi još vremena da se prilagodim. Nije lagano jer je velika vrućina, ali biće bolje. Sretan sam što sam došao ovdje i vjerujem da imamo ekipu za osvajanje svih mogućih trofeja. Donosim veliko iskustvo iz prethodnih klubova i saigrači mogu računati na mene”, kazao je Miralem i dodao:

“Moj cilj je da na kraju sezone slavimo i osvojimo trofeje. Prethodnih godina sam uvijek osvajao trofeje i imam mentalitet pobjednika. U Juventusu, Barceloni i Bešiktašu. Sezona je duga i sigurno će biti teško, ali želim biti ovdje također zbog trofeja.”

Bh. reprezentativac je otkrio i zbog čega je iz Barcelone prešao u Sharjah FC.

“Odabrao sam tim jer su me stvarno željeli. Projekat je ovdje odličan i zbog toga sam došao. Trener je dobar i ima pobjednički mentalitet. Žellim ovdje da ostanem dug period. Volim ovu državu i mjesto. Želim pomoći mladim igračima sa svojim iskustvom i pokazati im da mogu računati na mene”, rekao je Pjanić.