Gradonačelnica Sarajeva zaprijetila FS BiH prekidom saradnje ako BiH odigra utakmicu sa Rusijom

Gradonačelnica Sarajeva zaprijetila FS BiH


Gradonačelnica Sarajeva zaprijetila FS BiH prekidom saradnje ako BiH odigra utakmicu sa Rusijom
Foto: FK Sarajevo

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić osudila je odluku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da prihvati ponudu Ruske nogometne federacije o odigravanju prijateljske utakmice.

“Sarajevo, kao grad koji je najduže bio pod opsadom agresora i ja kao gradonačelnica, oštro osuđujemo odluku Nogometnog saveza da igra prijateljsku utakmicu sa Rusijom. Smatram moralnom obavezom da Fudbalski savez BiH, stručni štab i igrači ovu utakmicu odbiju. Prihvatanje je diskreditirajuće za našu zemlju jer bi time igrali sa nogometnom reprezentacijom koja se nalazi pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e te joj je zabranjeno nastupanje u svim takmičenjima pod njihovom ingerencijom”, navela je Karić na društvenim mrežama.

Karić je navela da će Grad Sarajevo obustaviti saradnju s Nogometnim savezom BiH ukoliko odluka ne bude promijenjena.

“Ukoliko se odluka ne promijeni, grad će prestati sa saradnjom sa savezom, koja je do sada bila kvalitetna”, zaključila je gradonačelnica Sarajeva.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

12 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
09.09.2022. 19:38

Bravo

Marshal
Reply to  Anonymous
10.09.2022. 03:17

Vrijeme je da opet srusimo savez i rastjeramo kopilad !

Anonymous
09.09.2022. 19:51

Ima jos pametnih ljudi svaka cast

Guest
09.09.2022. 20:21

Svaka cast, zena sa stavom

H.D.
09.09.2022. 20:28

Nema veze Benjamina, Vici i co. je možda baš to cilj da se ne igra u Sarajevu.
Mogući scenarij je da selekcija Republike Srpske pod zastavom BiH odigra protiv selekcije agresora iz Rusije u Banjoj Luci.
Ni Srbija nije luda da takvu jednu odluku donese da igra protiv Rusije a još su kao fol neka pravoslavna braća jel…
Jadno je to kad vidim šta kreteni u BiH rade, prokleti bili

Dmail
09.09.2022. 21:11

Ruske 🐖 🐷

Hamo
09.09.2022. 21:22

Nek je dozvolila povorke ponosa i lgbt paradu u Sarajevu. Jer to je ipak civilizacija evropskih i zapadnih vrijednosti.Eto ako igramo sa rusima onda će nas cijeli svijet kazniti.Taj se “svijet” po nama piša već evo 30 godina i govori nam da je to kiša.Neka ona garantuje zimi za plin u Sarajevu.Ove populističke izjave su samo predizborno valjanje balvana. Jer godinama nikome od njih nije smetala korupcija i nacionalni ključ u savezu. Nije im smeto ni Begić,ni Ušanović,ni Vico.Svi su sjedili u svečanim ložama i šutili.Sada kupe poene da bi se ulizali zapadu i njihovim vođama.Boli me briga za ruse,ukrajince,turke,svabe,usa.Ali… Read more »

Guest
Reply to  Hamo
09.09.2022. 22:49

Hamo mrs u rusiju ili tursku ako ti zapad smeta

Hamo
Reply to  Guest
10.09.2022. 00:02

Boli me racku i za rusiju i za tursku. Ali nemogu šuplje predizborne kampanje. Svi godinama šute ko zaliveni kad se biraju selektori po nacionalnom ključu,kad se pare kradu i igraju tatini sinovi.Znaci godinama se kroz marifetluke NSBiH ruši država i nijedan političar da pisne.Pokojni Ivica Osim išao da pregovara sa Dodikom kad smo bili pod suspenzijom,nije Bake,Nikšić,Komšić ili neki političar.Dopustili da nam Vico bude predsjednik saveza i sada došli ko fol pameti i brane državu. A za solidarnost sa ukrajincima treba biti od principa pa bojkotovati i utakmice sa izraelom,amerikom, katarom i svim agresorima bilo koje države i vjere.Nako… Read more »

Anonymous
09.09.2022. 23:04

Ovo su ruske igre da pokazu zapadu imamo mi u bosni svog asa u rukavu da vam zapalim novi konflikt to su nasi vlasi zvani srbi sto misle da imaju dio bosne i mogu se odvojit ali 30 god vec ne mogu

Mirnes
09.09.2022. 23:16

Ma predizborno sranje kao uvjek.
Opet ide sve u koristi istih a narod nek se svadja ko je za a ko protiv. Seljacka stela u mafijaskoj drzavi.

AloBa
10.09.2022. 15:55

Zapad je vise nanio zla bosni nego rusi. Koji vam je!