Nakon remija sa Azerbejdžanom danas u Baku, ženska A reprezentacija Bosne i Hercegovine je po prvi put uspjela da ostvari plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Selektorka Samira Hurem ponosna je na uspjeh koji je ostvario naš tim:

“Moramo svi biti ponosni na ono što smo napravili u ovim kvalifikacijama. Ovo je bio naš cilj u koji smo vjerovali i na kome smo svi puno radili. Plasman u baraž je najveći uspjeh za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini i čestitam svojim igračicama, saradnicima u stručnom štabu, Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH i svima onim koji su nas podržavali na ovom putu”, rekla je Hurem za zvaničnu stranicu FS BiH i dodala:

“Malo nam je žao što u današnjem susretu nismo ostvarili pobjedu. Igračice su imale veliku želju i imali smo više od igre tokom čitavog susreta. Sigurno nam je povreda naše kapitenke Milene Nikolić otežala posao. Svi znamo koliko ona znači za ovaj tim i sa njom u sastavu to bi bila sasvim druga priča. Međutim, nemamo šta da zamjerimo igračicama, borile su se tokom čitavih kvalifikacija i zato smo nagrađeni ovim uspjehom.“

(Reprezentacija.ba)