NjemaÄka je danas u Kolnu savladala BiH sa 92:82 u meÄu drugog kola grupe B Eurobasketa.

Jusuf Nurkić je postigao 21 poena, a nakon utakmice je govorio na zvaniÄnoj press konferenciji.

“Ne mogu reći niÅ¡ta loÅ¡e. Ovo je odliÄno iskustvo za nas nakon 40 minuta dobre koÅ¡arke. Imamo mlad tim i mislim da ćemo u nastavku izgledati sve bolje. Bilo je nekoliko odluka koje nisu iste u FIBA i NBA. Prije svega nekoliko situacija gdje sam bio u duelu sa Wagnerom. Mislim da smo igrali dobru koÅ¡arku, imali svoju Å¡ansu, ali nismo se uspjeli vratiti”, kazao je Nurkić i dodao:

“PreviÅ¡e je drugaÄijih pravila. Ne volim izgovore, ljudi dobili, idemo dalje. Imamo sutra Sloveniju i mi ćemo se fokurisati na njih. Meni je normalno da igramo utakmice svako dva dana. Kriterij je malo Äudan. Jako je teÅ¡ko iz igraÄke perspektive reći Å¡ta je faul. Idemo dalje, imamo joÅ¡ utakmica. Jedva Äekamo sutraÅ¡nju utakmicu.”

Nurkić je odgovorio i na pitanje kako sutra zaustaviti Luku DonÄića.

“Ne možete zaustaviti fenomenalne igraÄe. Mi igramo dobru odbranu. Luka nije sam, tu su Dragić, Tobey, Murić, PrepeliÄ i drugi. Oni su bili prvaci i imamo respekt prema njima. Mi možemo igrati sa svima. To smo vidjeli danas i protiv Francuza. UbijeÄ‘en sam da imamo predispozicije da igramo sa svima.”

NaÅ¡ tim sutra od 17,45 sati u meÄu trećeg kola grupe B igra protiv Slovenije.

(Reprezentacija.ba)