Danas će se u većini europskih liga završiti transferni period nakon čega klubovi više neće moći kupovati i prodavati igrače.

Moguća su mnoga iznenađenja, ali prema informacijama koje su stizale posljednjih dana najrealniji su transferi Pjanića i Gojaka.

Pjanić se dovodi u vezu sa saudijskim Al-Nassrom čiji je predsjednik kluba navodno stigao u Barcelonu na pregovore. Naš najskuplji reprezentativac u nemilosti je u Barceloni, jer klub navodno mora platiti bonus Juventusu za svaki njegov nastup u zvaničnim utakmicama. Tako je Pjanić igrao pripremne i prijateljske utakmice, a u ligi nije nastupao čak i kada je konkurent na njegovoj poziciji dobio crveni karton i kada su svi lokalni mediji u Barceloni očekivali njegov nastup od prve minute.

Osim Barcelone, navodno u igri oko Miralema je i njegov bivši klub Lyon, koji je nedavnim transferima ostao deficitaran na Pjanićevoj poziciji. Nogometno gledajući, Lyon bi bio naravno bolji izbor.

“Bitno nam je da Pjanić odigra 1-2 utakmice prije utakmice protiv Crne Gore, on je ipak naš najvažniji igrač” poručio je prije nekoliko dana Slaven Musa, pomoćnik Ivajla Peteva.

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Vrlo bitno za reprezentaciju je i da Amer Gojak ode u klub u kojem će imati dobru minutažu.

Kako se jučer pričalo, na stolu ima dvije ponude – onu iz Sparte Prag i Ferencvaroša. U Ferencvarošu Gojak ima koloniju Bosanaca i sigurno bi mu bilo lakše prilagoditi se, no češki fudbal ima svoju vrijednost koju dodatno pojačava transfer historija cijele lige naslonjena često na Bundesligu.

Sparta je ove godine Bayer Leverkusenu prodala 20-godišnjeg krilnog napadača Adama Hlozeka za 13 miliona eura, ali i 24-godišnjeg stopera David Hancko u Feyenoord za šest miliona eura.

Vremena za odluku je sve manje, jer u nekim ligama je zabranjeno raditi transfere čak i nakon završenog današnjeg radnog vremena, odnosno iza 17,00 sati.

(Reprezentacija.ba)