Večeras se širom Francuske igraju utakmice četvrtog kola Ligue 1.

Ekipa Strasbourg, za koju nastupa Sanjin Prcić (28), od 19,00 sati dočekuje Nantes.

Momčad Strasbourga nakon četiri odigrana kola ima dva boda i još uvijek nije ostvarila pobjedu.

S druge strane, Nantes ima pet osvojenih bodova.

Strasbourg je favorit prema kladionicama. Kladionica MaxBet nudi kvotu 1.95 na pobjedu domaćina. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Prcić, koji je u prošlom kolu igrao od prve minute, najavljen je u startnih 11 Strasbourga.

Inače, Strasbourg i Nantes su prošle sezone dva puta odmjerili snage. Strasbourg je slavio na svom terenu sa 1:0, dok je drugi meč završen rezultatom 2:2.

Meč Strasbourg – Nantes direktno će prenositi kanal Arena Sport.

U isto vrijeme (19,00 sati) Angers će pred svojim navijačima dočekati Reims.

Bivši U21 reprezentativac BiH Halid Šabanović (23) prošlo kolo nije igrao za Angers zbog suspenzije, ali večeras se nalazi u konkurenciji za duel protiv Reimsa.

Šabanović je u tri dva kola bio starter za Angers.

Angers je blagi favorit protiv Reimsa. Kladionica MaxBet nudi kvotu 2.60 na pobjedu domaćina. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Zanimljivo da oba tima nakon četiri odigrana kola imaju po dva boda.

I Angers i Reims imaju učinak od dva remija i dva poraza.

Protekle sezone u oba međusobna meča slavio je gost. Angers je na gostujućem terenu pobijedio sa 1:2, ali je Reims uzvratio na gostovanju kod Angersa i trijumfovao sa 0:1.

Marseille od 21,00 sati dočekuje Clermont.

Naš Sead Kolašinac (28) je u prošlom kolu igrao na poziciji stopera od prve minute i najvjerovatnije će i večeras biti starter u timu Marseillea.

Marseille igra sjajno na startu sezone i poslije četiri odigrana kola je na diobi prvog mjesta sa PSG-om i Lensom. Sve tri momčadi imaju po 10 bodova.

S druge strane, Clermont je devetoplasirani sa šest bodova. Fudbaleri ovog kluba su ostvarili dvije pobjede i dva poraza.

Ekipa Marseillea je veliki favorit večeras. Kladionica MaxBet daje kvotu 1.35 na trijumf Marseillea. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Zanimljivo da je Marseille protekle sezone poražen na domaćem terenu od Clermonta sa 0:2, dok je kao gost slavio rezultatom 1:0.

Večerašnji meč Marseille – Clermont direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)