Selektor fudbalske A selekcije Ivaylo Petev suočava se s problemima pred nastavak Lige nacija. Uslijed povreda nekoliko fudbalera će, kako stvari stoje, biti primorano propustiti sljedeće okupljanje, a ne bi bilo iznenađujuće ni da bugarski stručnjak posegne za nekim novim imenima.

Jedan od fudbalera koji se nalazi na radaru je Danijel Lončar. Ime je to koje nije pretjerano poznato ovdašnjoj javnosti. Razumljivo, radi se o igraču rođenom u Osijeku koji je na Gradskom vrtu ujedno i započeo svoju karijeru, a prema mišljenju struke u Hrvatskoj ubraja se među najbolje defanzivce u HNL-u.

Da si je Lončar otvorio nove horizonte u karijeri govori i to što je ovih dana postao državljanin BiH. Bude li igrao u formi kakvu je pokazivao protekle dvije sezone, smatra da se može nadati pozivu selektora.

– BiH je moja druga domovina, s obzirom na to da su tamo rođeni moji roditelji. Taj proces dobivanja državljanstva traje već određeno vrijeme, a sada sam ga završio. Ako budem igrao u dobroj formi, naravno da se nadam i pozivu za reprezentaciju, ali u ovom trenutku to mi nije prioritet. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Moj je fokus trenutačno samo na NK Osijek i njegovu izlasku iz krize, a za eventualni poziv u reprezentaciju BiH uvijek ima vremena. Njega treba zaslužiti, smatra Lončar.

Riječi hvale za Lončara ima i Nenad Bjelica, dojučerašnji trener Osijeka, ali zbog otkaza i cjelokupne situacije u kojoj se našao ovaj put nije želio medijski istupati.

(Reprezentacija.ba)