Minhenski Bayern večeras je potvrdio produženje ugovora sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem do ljeta 2026. godine.

Salihamidžić je imao ugovor s Bayernom do ljeta naredne godine, a svjetski fudbalski gigant odlučio je produžiti ugovor jer su itekako zadovoljni radom nekadašnjeg reprezentativca BiH.

Popularni Brazzo se 2017. godine vratio u Bayern. Pola godine je bio predstavnik kluba, a potom je imenovan za sportskog direktora.

Od ljeta 2020. godine je u boardu direktora i glavni je čovjek za sport u Bayernu.

“Hasan Salihamidžić je odradio odličan posao u pet godina koliko je na čelu Bayerna. On kontinuirano razvija sportsko područje naših stručnjaka i talenata strukturno i osobno. Uz naše rezultate na terenu, uvijek pazi i na gospodarsko okruženje. Hasan Salihamidžić 24 sata dnevno daje sve za FC Bayern. On se zalaže za gen Bayerna, za kontinuitet i za naslove. Naš tim nadahnjuje naše navijače atraktivnim i uspješnim nogometom. Nadzorni odbor je uvjeren da će on i njegovi kolege u odboru nastaviti uspješno oblikovati sportsku FC Bayerna u godinama koje dolaze”, rekao je predsjednik Bayerna Herbert Hainer.

“Zahvaljujem se Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju, a posebno predsjedniku Nadzornog odbora Herbertu Haineru koji je u svakoj fazi podržavao moje ideje i planove. Uvijek sam govorio: volim Bayern, Minhen je moj dom. Jako sam zadovoljan što našu vrlo dobru i u konačnici snažnu saradnju možemo nastaviti do 2026. godine. Moj cilj i cilj mojih kolega iz uprave, kojima također želim zahvaliti, je da našim članovima i navijačima svake sezone ponudimo nacionalno i međunarodno konkurentnu i uspješnu momčad, temeljenu na ekonomskim razlozima. I dalje ću davati sve od sebe za ovo – na jako smo dobrom putu”, riječi su Salihamidžića.

Tokom rada u Bayernu, Salihamidžić se može pohvaliti da su Bavarci osvojili pet titula prvaka Njemačke. Ovo ljeto napravio je nekoliko sjajnih transfera, a izdvaja se dolazak Manea iz Liverpoola.

(Reprezentacija.ba)