Danas se igraju dvije utakmice 8. kola Premijer lige BiH. Sarajevo u Zenici dočekuje Leotar, a Velež gostuje Slogi Meridian.

Sloga Meridian – Velež (19:00 sati, Arena Sport)

Sloga Meridian je jedno od prijatnijih iznenađenja u ovoj sezoni Premijer lige. Klub iz doboja je odigrao šest utakmica i imaju osam bodova. Dva puta su slavili, dva puta su remizirali i dva puta su bili poraženi.

Velež s druge strane ne briljira. U pet odigranih utakmica imaju jednu pobjedu, jedan poraz i tri remija.

U proteklom kolu Velež je odigrao 0:0 sa Širokim Brijegom, dok je Sloga Meridian savladala Igman sa 2:0.

Blagi favorit je ekipa Veleža. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 1.90 na pobjedu Veleža. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Tokom prirema za ovu sezonu, Velež je bio bolji od Sloge sa 3:2.

Utakmica počinje u 19 sati u Modriči uz prijenos na Areni Sport.

Sarajevo – Leotar (20:00 sati, MY TV)

Sarajevo je u nizu od četiri utakmice bez pobjede. U prethodnom kolu su bez tri boda ostali u posljednjim sekundama, primili su gol od Želje u 95. minuti za 2:2. Prije toga su remizirali sa Slobodom 1:1, a u posljednjoj minuti su promašili penal za pobjedu.

Trener Feđa Dudić ističe da ekipa nema krizu u igri nego da samo nedostaje rezultat i večeras se očekuje da Bordo tim lako stigne do trijumfa.

Kladionice u potpunosti daju prednost Sarajevu. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.26 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Sarajevo je sakupilo 11 bodova iz sedam utakmica i drže drugu poziciju na tabeli. Imaju učinak od tri pobjede, dva remija i dva poraza.

Leotar je od sedam utakmica čak šest igrao u gostima. Nekoliko puta su pristali na promjene domaćinstva i večeras će sedmi put igrati u gostima.

Imaju dvije pobjede, jedan remi i četiri poraza. Protiv objektivno jačih rivala igraju bolje, tako su uzeli bod Želji na Grbavici, savladali Velež na svom terenu, a u prošlom kolu kao gosti pobijedili Borac.

Leotar i Sarajevo su posljednji susret odigrali u aprilu ove godine, a u Trebinju je bilo 1:1.

Večerašnja utakmica igra se od 20:00 sati uz prijenos na MY TV. Susret će se igrati u Zenici bez prisustva publike.

(Reprezentacija.ba)