Zrinjski je u četvrtak u šokantnoj završnici eliminisan od Slovana u play offu Konf. lige i ostao bez grupne faze. Naš šampion je poslije penala ispao, a trener Sergej Jakirović je na svom Instagram profilu objavio fotografiju na kojoj se vidi koliko su se njegovi igrači borili.

Na fotografiji jedan igrač Slovana je nagazio fudbalera Zrinjskog, a Jakirović je spomenutu situaciju opisao sa riječima: “Mi smo vrijeđali, simulirali, a oni su gazili i šutili”.

Trener Zrinjskog je na ovaj način odgovorio treneru Slovana koji je nakon meča kazao da su fudbaleri aktuelnog šampiona BiH često simulirali, odugovlačili te da je Nemanja Bilbija psovao domaćem prvotimcu Kankavi koji je dobio crveni karton zbog udaranja.

“Kankava je malo nepotrebno dopustio isključenje, ali vjerujem mu, protivnički igrač Bilbija mu je vrijeđao majku, što se ne radi. Oni su svjetski prvaci u tome. Vrijeđali su nas gotovo cijelu utakmicu. Nastojali smo držati emocije u okvirima kako ne bismo napravili neku grubu pogrešku zbog nediscipline”, kazao je trener Slovana Weiss.

(Reprezentacija.ba)