Nenad Lalatović podnio je ostavku na mjesto trenera Borca, piše Mondo.

Kap koja je prelila času bio je današnji poraz Banjalučana od Leotara i nedostatak želje kod fudbalera Borca.

“Umjesto da danas budem prvi podnosnim ostavku, to me je pogodilo i krivo mi je. Sad sam rekao igračima u autobusu, pozdravio sam se s njima i rekao sam da sam donio tu odluku. Ako danas nisu uspjeli biti prvi pitanje je hoće li biti ikad.”, rekao je Lalatović za Mondo.

“Zahvalio bih se svima u klubu, porodici Zeljković i Bogoljubu Zeljkoviću sa kojim sam imao korektnu saradnju. Danas smo bili bolji protivnik, nismo uspjeli da uzmemo tu prvu poziciju. Emotivno sam se ispraznio i nisam osjetio tu neku slast u Banjaluci. Teško mi je palo ovo i zamolio sam Upravu kluba da prihvati tu odluku jer ja je neću promijeniti”, dodao je Lalatović.

Lalatović je još jednom ponovio kako je emotivno ispražnjen i kako su emocije uradile svoje te kako su ga pogodile sve promašene šanse danas.

“Čvrsto sam donio odluku sa stručnim štabom da ovdje više neću ostati. Ono što želim svojoj djeci želim fudbalerima i navijačima Borca. Uživao sam raditi u BiH, još jednom se pokazalo da ovdje ima kvalitetnih timova i da svako svakog želi da pobijedi. Vašoj reprezentaciji želim sve najbolje i da se plasirate na Evropsko prvenstvo. Imate fenomenalne igrače i zaslužujete to. Nenad Lalatović vam to želi od srca, a ja ću svoju karijeriju nastaviti dalje”, zaključio je Lalatović u razgovoru za Mondo.

Borac nakon sedam odigranih kola ima 10 osvojenih bodova i već je tri puta poražen u novoj sezoni Premijer lige BiH.

(Reprezentacija.ba)