Bivši predsjednik Željezničar, Senad Misimović, govorio je za Nova BH o krizi na Grbavici i mogućim rješenjima za stabilizaciju kluba.

Misimović je nedavno boravio na Grbavici gdje je imao sastanak s trenutnim rukovodstvom Želje i razgovarali su o eventualnim potezima koji bi spasili Želju.

“Prethodnih nekoliko dana smo analizirali razne aspekte na koji način klub može funkcionirati u budućnosti. I naravno da postoji model koji je održiv, koji je provodiv i koji garantira dugoročnost za klub.Meni inače smeta kad čujem taj narativ da je Fudbalski klub Željezničar u krizi, da ima probleme u organizaciji. To apsolutno ne stoji, ne korespondira sa imovinom kluba, s procesima u klubu koji će se voditi. Ne vidim nijedan klub u Bosni i Hercegovini i regiji, koji specijalno finansijski bolje stoji. Taj dug koji klub ima je minoran u odnosu na sve njegove potencijale”, kaže Misimović pa dodaje:

“Klub sada stabilno funkcioniše, isplaćuje lična primanja uposlenicima na vrijeme. Postoje dugovi od ranije, koji će biti isplaćeni, postoje ugovori i svi će biti obeštećeni na vrijeme. Klub u ovom trenutku posluje održivo, ali ima hipoteku ranijih dugova i rekao bih nesavjesnog poslovanja. Navijači uvijek traže neki model da se vratim u klub, međutim, to vrijeme je prošlo, i u fudbalu i u FK Željezničar. Željo treba transformaciju, jedan novi pristup. To je klub koji ima bezvremensku dimenziju i koji okuplja ljude, koji ima široku bazu da ne može zavisiti od pojedinca, bilo to da je Senad Misimović ili neko drugi. On mora zavisiti od koncepta, od ispravnog održivog puta.”

(Reprezentacija.ba)