Komentator HRT-a o Gojaku: Sve što je odradio ove sezone odradio je dobro

Amer Gojak odigrao odlično u velikoj pobjedi Dinama vrijednoj plasmana u Ligu Šampiona


Komentator HRT-a o Gojaku: Sve što je odradio ove sezone odradio je dobro
Foto: GNK Dinamo

Komentator HRT-a koji je prenosio utakmicu između Dinama i Bodo Glimt kojom su Zagrepčani došli do grupne faze Lige Šampiona, dao je poseban komentar o našem Ameru Gojaku koji je igrao od 60. minute.

Dinamo naših Amera Gojaka (25) i Luke Menala (26) nakon pobjede u produžecima od 4:1 (ukupno 4:2) plasirao se u grupnu fazu Lige Šampiona.

“Raspoložen je bez obzira o priče o prodaji. Sve što je odradio ove sezone odradio je dobro” komentar je na Gojakov večerašnji nastup, ali i cijelu sezonu u kojoj je u priličnoj nemilosti trenera Ante Čačića.

Gojak je “usamljeno” igrao na poziciji centralnog veznog igrača, pa posebno impresionira statistika da je imao 23 tačna od ukupno 24 dodavanja.

Uz to je imao dva ključna dodavanja – jednim je “izbacio” odbranu Norvežana nakon čega Dinamo dolazi do 100% šanse, a drugim je direktno stvorio situaciju za četvrti gol Modrih.

Vrijedi se zapitati kakvog bi tek igrača imala reprezentacija BiH da Amer Gojak ima redovnu minutažu. Isti je slučaj i sa Lukom Menalom. Čak i u Hrvatskoj vlada dojam da nije logičan status naših igrača u Dinamu.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Ramo
25.08.2022. 11:00

Nema on mjesta u ozbiljnom klubu poput Dinama.minutaza nikakva. Novinari ga forsiraju a do sada je vec trebao postati nositelj igre ali ima boljih uvijek

Anonymous
Reply to  Ramo
25.08.2022. 16:59

Ramo, ja mislim da si ovde u pravu.

Anonymous
25.08.2022. 14:16

Sa klupe

Zmaj zmajevi
25.08.2022. 17:57

Amaru je mjesto u top 5 liga u Torinu se vidilo da može
Dinamo nije za njega od kad je doso iz Torina nema više modivacije