PSG je u nedjelju u derbi meču trećeg kola Ligue 1 deklasirao Lille sa čak 7:1, a Vahid Halilhodžić (69) je prokomentarisao ovaj duel za ugledni L'Equipe.

Halilhodžić, koji je u svojoj karijeri trenirao oba tima, posebno se osvrnuo na tri najveće zvijezde aktuelnog šampiona Franucske – Neymara, Messija i Mbappea.

“Neymar traži lopte na dubini koju mu daje Messi. Argentinac izvodi recital u broju 10 u jednostavnoj igri i u pauzama. Smatram ga pametnijim igračem. Manje drži optu nego što je to bilo ranije u Barceloni. Messi je škola fudbala. Na ovoj poziciji, on više razmišlja da pomogne Neymaru i Mbappeu nego da zabija golove i osvoji novu Zlatnu loptu. Ovo je nova stvar koju sam vidio kod njega”, kazao je Vaha i dodao:

“PSG je trenutno najbolji na svijetu. Naravno, to je i pitanje odnosa između igrača. Moraju se okupiti u zajedničkom projektu te da svako ostavi svoj ego po strani i ostane na ovoj razini. Ako je tako, ne vidim tim koji bi ih mogao spriječiti u ostvarenju njihovog cilja. Mnogo toga se može dogoditi od sada do aprila – maja, ali pred njima je sjajna sezona.”

PSG je nakon tri kola lider u Francuskoj sa maksimalnih devet bodova i gol razlikom 17:3.

Inače, Vaha je ekipu Lillea predvodio od 1998. do 2002. godine, dok je trener PSG-a bio od 2003. do 2005. godine.

Halilhodžić je nedavno raskinuo ugovor sa selekcijom Maroka, iako je ovu afričku selekciju odveo na SP u Katar.

(Reprezentacija.ba)