Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) stigla je u Mostar gdje je govorila na press konferenciji za medije nakon što je nedavno postala šampionka Europe u disciplini 200 metara delfin.

“Veliki pozdrav svima i hvala na aplauzu i što ste došli. Hvala i medijima koji su zaslužni što je moj rezultat odjeknuo u državi i van nje. Meni je sada prijeko potreban odmor i pomalo mi je dosta svega”, kazala je Lana i dodala:

“Ova sezona je bila veoma naporna i duga, ali i uspješna. Zato hvala svim ljudima koji me podržavaju. Hvala mom timu, porodici i prijateljima. Ne živimo baš u državi koja je dobrom stanju i finansije su uvijek problem, ali ja nikada nisam osjetila taj problem i veliko hvala svima zbog toga.”

Laninin trener Goran Grahovac je potvrdio da će naša sjajna plivačica propustiti naredno Svjetsko juniorsko prvenstvo u Limi.

Trener Damir Đedović i trenerica Alena Ćemalović zahvalili svima na podršci te ponovo uputili apel da se ubrza gradnja Olimpijskog bazena u Mostaru.

Kao glavni cilj u 2023. godine istakli su plasman na Olimpijadu u Pariz, a onda će se Lana fokusirati na naredna takmičenja.

(Reprezentacija.ba)