Donosimo najave najatraktivnijih utakmica naših reprezentativaca danas. Sve oči su uprte u Italiju i Njemačku gdje Džekin Inter dočekuje Speziju, Demirović starta protiv Mainza, a u 2. Bundesligi gledamo duel bh. trenera.

Italija:

Inter – Spezia (20:45 sati, Arena Sport)

Nakon što su u prošlom prvom kolu savladali Lecce sa 2:1 i to pogotkom u posljednjim sekundama, Inter u drugom kolu na svom terenu dočekuje Speziju koja je sezonu otvorila pobjedom nad Empolijem 1:0.

Edin Džeko je protiv Leccea u igru ušao u 67. minuti, a prema najavama talijanskih medija napad Intera će večeras predvoditi Lukaku i Martinez. Kapiten Zmajeva će vjerovatno šansu ponovo dobiti u drugom poluvremenu.

Nerrazurri su veliki favoriti. Kladionica MaxBet na dan meča nudi kvotu 1.19 na pobjedu Intera. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

U četiri međusobna susreta ova dva tima vidjeli smo tri pobjede Intera i jedan remi. Posljednji meč odigran je u aprilu ove godine, a Inter je slavio sa 3:1.

Član Spezije je mladi bh. golman Petar Zovko, ali će svoju šansu vjerovatno čekati u utakmicama Kupa Italije.

Utakmica se igra na Giuseppe Meazzi od 20:45 sati uz TV prijenos na Areni Sport.

Njemačka:

Augsburg – Mainz (15:30 sati, SportKlub)

Augsburg je na sjajan način počeo novu sezonu jer su u prvom kolu savladali domaći Bayer Leverkusen sa 2:1. Dobar nastup imao je bh. napadač Ermedin Demirović koji je upisao asistenciju.

Demirović je i večeras najavljen u prvih 11 Augsburga i predvodit će napad protiv Mainza. Mainz je u prvom kolu remizirao sa Union Berlinom 0:0.

I pored pomenutih rezultata iz prvog kola, gosti su danas favoriti. Kladionica MaxBet na dan utakmice daje kvotu 2.15 na pobjedu Mainza. Kvota da će se Demirović upisati u listu strijelaca je 4.10.

Prošli duel odigran u aprilu završen je pobjedom Augsburga 2:1.

Meč se igra od 15:30 sati uz prijenos na SportKlubu.

Regensburg – Karlsruher (13:00 sati, SportKlub)

Duel u 2. Bundesligi danas donosi nam dvoboj dva bh. trenera. Regensburg predvodi Mersad Selimbegović, dok u stručnom štabu Karlsruhera kao pomoćni trener radi Zlatan Bajramović.

U drugom rangu njemačkog fudbala odigrana su po četiri meča. Regensburg ima sedam bodova, ostvarili su dvije pobjede, te po jedan remi i jedan poraz. Trenutno su šesti na tabeli. Karlsruher je na 14. mjestu, sakupili su četiri boda, odnosno jednu pobjedu, jedan remi i dva poraza.

Domaći su blagi favoriti. Kladionica MaxBet na dan utakmice daje kvotu 2.25 na trijumf Regensburga. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Utakmica se igra od 13:00 sati uz prijenos na SportKlubu.

Engleska:

Sheffield United – Blackburn (16:00 sati)

Za fudbalske sladokusce uvijek zanimljivi engleski Championship donosi veliki broj utakmica, a na teren će i Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića koji dočekuje Blackburn.

Ahmedhodžić je oduševio navijače Sheffielda, ali i englesku javnost. Odigrao je tri meča, a na dva je bio najbolji igrač tima po izboru navijača. I danas je najavljen u prvih 11.

Sheffield u dosadašnjem dijelu prvenstva ima dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz, dok Blackburn ima tri pobjede i jedan poraz, te drži prvo mjesto na tabeli.

Tim bh. defanzivca je favorit. Kladionica MaxBet na dan utakmice daje kvotu 1.78 na pobjedu Sheffielda. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Anela možemo pratiti od 16:00 sati.

Francuska:

Marseille – Nantes (21:00 sati, Arena Sport)

Marseille nakon dva kola ima jednu pobjedu i jedan remi, a u trećem kolu dočekuju Nantes, ekipu koja ima dva remija.

Sead Kolašinac je u oba meča ulazio u samom finišu susreta, a i večeras će meč početi na klupi za rezervne igrače.

Domaći su favoriti. Kladionica MaxBet na dan utakmice nudi kvotu 1.63 na pobjedu Marseillea. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Susret na jugu Francuske igra se od 21:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)