Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je primio generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amera Čolana, javlja KS BiH.

ÄŒolan je upoznao Džaferovića o izazovima pred kojima se nalazi Savez, kao i planovima za njihovo prevazilaženje. Prezentovan je kalendar predstojećih takmiÄenja na kojima će uÄestvovati koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije Bosne i Hercegovine, te je izražena jasna opredijeljenost za sportske uspjehe, jaÄanje Saveza i koÅ¡arkaÅ¡kog sporta u BiH.

Predsjedavajući PredsjedniÅ¡tva BiH Å efik Džaferović zahvalio je KoÅ¡arkaÅ¡kom savezu BiH za izraženi entuzijazam, te naglasio ulogu i važnost sporta u druÅ¡tvu, naroÄito na polju promocije države BiH. Uputio je poziv institucijama na svim nivoima vlasti u BiH da podrže sportske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Džaferović je posebno ukazao na znaÄaj razvoja i jaÄanja koÅ¡arkaÅ¡kog i uopće sporta za Bosnu i Hercegovinu i istakao potrebu finansiranja vrhunskog i reprezentativnog sporta na državnom nivou, saopÅ¡teno je iz PredsjedniÅ¡tva BIH.

(Reprezentacija.ba)